1
1
https://www.mobil.se/nyheter/fatal-marknader-far-galaxy-s22-med-exynos-chip
570762
Nyheter
falskt
Exynos vs Snapdragon

"Bara ett fåtal marknader får Galaxy S22 med Exynos-chip"

Från lanseringen av Exynos 2100, det nuvarande toppchipet.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/exynos-2100_dl4.jpg?itok=KA34rPVQ', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/exynos-2100_dl4.jpg?itok=pafixWGj', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/exynos-2100_dl4.jpg', w: 1920, h: 1080, title: 'Från lanseringen av Exynos 2100, det nuvarande toppchipet. ' },]
Enligt nya uppgifter är det bara ett fåtal marknader som ska få det nya Exynoschipet. Istället förväntas Galaxy S22 drivas av det kommande toppchipet från Qualcomm, Snapdragon 898.

Sedan tidigare har Samsung använt sina egna Exynoschip på vissa marknader och Qualcomms snabbaste Snapdragon-modeller på andra marknader. Men till den kommande Galaxy S22-serien verkar det som om det är färre marknader än tidigare som kommer att få Samsungs egna chip. 

Tidigare har Samsung kritiserats för att deras egna chip inte har haft lika hög prestanda som Snapdragon, framför allt hördes denna kritik när S20 hade lanserats. Nu när Samsungs kommande Exynos 2200 kommer i samarbete med AMD så förväntade sig många att Samsung skulle satsa mer på sina egna chip, men så verkar alltså inte bli fallet. Det beror dock inte på prestandan i det nya chipet, utan snarare att de inte kunnat producera tillräckligt stora mängder. Bland annat för att de även är i full gång med att massproducera det nya Tensor-chipet som ska driva Googles Pixel 6, som enligt reporter ska ha en del gemensamt med det nya Exynos-chipet.

Om den europeiska marknaden som tidigare fått Exynos nu får Exynos eller Snapdragon-chip i sina modeller återstår att se.

Källa