Annons

Designmiss?

Felvänd penna kan förstöra nya Note 5

Foto: 9to5google.com

Dagens lärdom: Det kan vara bra att läsa manualen innan man börjar använda Note 5.

Publicerad Uppdaterad

En av nyheterna i Galaxy Note 5 är en mekanism som gör att styluspennan S Pen numera kan skjutas ut från telefonen genom att man pressar in den. Det hela fungerar ungefär på samma sätt som när du trycker ut udden på en vanlig kulspetspenna.

Men för att detta ska fungera är det viktigt att man för in pennan med rätt ände först. Det kan tyckas som en självklarhet, men på sista tiden har det kommit flera rapporter om att användare har stuckit in S Pen åt fel håll, vilket resulterat i att pennan fastnat inuti Galaxy Note 5.

Flera användare vittnar om att pennan har slutat fungera när man väl fått ut den igen, och i enstaka fall ska även komponenter på insidan ha gått sönder i processen.

Samsung är medvetna om problemet, och publicera nyligen ett uttalande där man uppmanar konsumenterna att ta en extra koll i instruktionsboken innan man börjar använda Note 5:
“We highly recommend our Galaxy Note 5 users follow the instructions in the user guide to ensure they do not experience such an unexpected scenario caused by reinserting the S-Pen in the other way around”.

Ni som är nyfiken på exakt vad som händer när pennan sticks in på fel sätt kan kolla in en genomgång hos sajten 9to5google.com.

De som är intresserade av vad Note 5 har att bjuda på bör läsa våra första intyck av bjässen - som går att hitta här.

Källa