Återstår att se om det stämmer

Fingeravtrycksläsaren i Oneplus 6T påstås bli snabbare ju mer den används

Fingeravtrycksläsare som är monterade under skärmglaset har en tendens att vara en aning långsammare än klassiska fingeravtrycksläsare. Men enligt Oneplus så ska fingeravtrycksläsaren på nya Oneplus 6T bli snabbare ju mer man använder den.

Publicerad Uppdaterad

Nej, det går ju inte riktigt lika snabbt med en skärmbaserad fingeravtrycksläsare som med en klassisk variant. Det kan vi nog alla enas om. Men kinesiska Oneplus menar att deras nya flaggskepp Oneplus 6T har en fingeravtrycksläsare som faktiskt blir snabbare med tiden, eller åtminstone ju mer den används. Det är i ett inlägg på ett av Oneplus egna forum som företagets nya copywriter skriver att den skärmbaserade fingeravtrycksläsaren blir snabbare med tiden. ”Varje gång en användare lyckas låsa upp telefonen med sitt fingeravtryck, så registreras delar av fingret som inte registrerades vid ursprungsinställningen” står det att läsa i inlägget. Det här är även information Mobil fått från andra källor inom bolaget.

Kan upptäcka avvikelser

Enligt texten så ska systemet som fingeravtrycksläsaren bygger på också kunna upptäcka avvikelser som läggs till upplåsningsalgoritmen. Om man till exempel skär sig i fingret och får ett sår som bryter mönstret så ska det alltså ändå gå att öppna telefonen med fingret. Hur detta kan påverka snabbheten i fingeravtrycksläsaren över tid får vi återkomma till. Någon påtagligt snabbare inläsning har vi inte märkt fram till idag.

Källa