Steg mot bollar

Fitbit gör dig bättre i tv-spel

Fitbit har ett nytt sätt att motivera att du uppnår dina mål.

Publicerad Uppdaterad

Gamification, eller att göra olika uppgifter mer spellika för att höja motivationen, är knappast något nytt. Vad som däremot kan sägas vara sant för många inlägg i den sfären är att apparna eller tjänsterna ger dig egentligen helt poänglösa medaljer och liknande, vilket gör att du tröttnar fort. Alternativt kan idén vara bra, men av olika anledningar tar spelifieringsidén aldrig fart.

Fitbit har länge haft medaljer för utförda milstolpar i sin tjänst, men nu börjar de med ett nytt samarbete som definitivt känns mer lockande, förutsatt att du gillar basketspel.

Från och med den 25:e november kommer du nämligen kunna koppla ihop ditt Fitbit-konto med basketspelet NBA2k17 (Xbox One eller Playstation 4). De dagar du uppnår 10 000 steg eller mer belönas du i spelet med en ”+5 boost till attribut och träffchans till din Myplayer-spelare under de nästkommande fem matcherna”. Då vi själva inte spelat spelet har vi inte en susning om ”+5” är skillnad som natt och dag i spelet eller försumbart dock.

Vad som däremot är riktigt intressant är att vi i det här fallet faktiskt kan utnyttja det faktum att vi varit duktiga och rört på oss i ett lite mer ”riktigt” sammanhang än bara en medalj i stegräknarappen. Vi har sett liknande lösningar under åren, ganska ofta från Nintendo som implementerat stegräkning som booster till olika spel, men äntligen får vi se samma sak i ett spel som är helt frikopplat från skaparen av själva stegräknaren. Definitivt något vi hoppas ska växa till sig och dyka upp i fler spel framöver.