https://www.mobil.se/nyheter/fitbit-lanserar-annu-billigare-smartklocka
566693
Nyheter
Även tre nya aktivitetsarmband

Fitbit lanserar ännu billigare smartklocka

● BILDSPEL
Fitbit lanserar fyra nyheter där den viktigaste är en variant av Versa som tar ner priset för en smartklocka ytterligare ett snäpp.

Fitbits första smartklocka Ionic var inte en omedelbar succé men med uppföljaren Versa hittade man en nisch för folk som ville ha de funktioner en smartklocka ger men inte är villiga att betala 4000 kronor för det. Fitbit Versa kom i en standardutgåva för 2000 kronor och en Special Edition där det främst följde med ett ytterligare lite lyxigare armband.

Fitbit Versa Lite Edition

Man kallar den nya klockan för en tredje utgåva av Versa, Fitbit Versa Lite Edition, och prislappen har nu sänkts ytterligare till 1700 kronor. Till utseendet är klockan sig lik, även om man med Lite Edition riktar sig till en yngre målgrupp och därför valt lite mer utstickande färgsättning. Under skalet har man däremot fått stryka ett par funktioner för att få ner prislappen. Betaltjänsten Fitbit Pay saknas i denna utgåva, liksom möjligheten att ladda ner musik för att lyssna utan mobil. Barometer för att kunna räkna hur många trappor man gått uppför finns inte heller, och klockan kan till skillnad från vanliga Versa inte mäta simträning, även om den fortfarande är vattentät till 5 atmosfärers tryck.

Däremot mäter klockan fortfarande steg, puls och sömn, inklusive att den automatiskt känner igen och loggar motionspass, och du kan få notifieringar till klockan med förvalda svarsalternativ för att svara direkt. batteritiden är som tidigare minst fyra dagar, beroende på hur du använder klockan. Klockan har version 3.0 av Fitbits klocksystem, och bland nyheterna finns att systemuppdateringar ska gå smidigare genom att de skickas i små paket vid varje synkning, och först när alla paket levereras får du frågan om du vill uppdatera systemet.

Fitbit Versa Lite Edition börjar säljas i slutet av mars i färgerna blå, lila, vit och rosa.

Fitbit lanserar samtidigt tre nya aktivitetsarmband som ersätter tre äldre modeller. Fitbit Inspire och Inspire HR ersätter de tidigare Alta och Alta HR. De har liknande smak design men har fått pekskärm i stället för knackstyrning, och är nu vattentäta. Batteritiden är fem dagar. Jämfört med storebror Charge 3 saknar de en del funktioner, men i gengäld är prislappen för Inspire HR 1000 kronor och för Inspire 750 kr. Inspire saknar pulsmätare utan förlitar sig enbart på stegräknare, men har i gengäld ett tunnare format än Inspire HR. För den som föredrar stegräknare av mer old school-typ eller kanske inte kan ha armband i jobbet säljer man till Inspire bältesclips.

Den tredje nya stegräknaren, Ace 2, är egentligen också en Inspire, med samma prislapp på 750 kronor, men den ersätter Fitbits tidigare stegräknare för barn, Ace. Skillnaderna är dels det mer ruggade och färgglada armbandet som ska skydda stegräknaren i leken, dels programvaran där man har ett särskilt föräldragränssnitt där en vuxen håller reda på inställningarna medan barnet kan se resultatet.