Första ökningen på tre år

Fitbit ökade försäljningen med 36 procent under året

Fitbit har varit inne i en tämligen seg period under några år, men med årets första kvartal redovisar man ett rejält uppsving i försäljningen.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit börjar så sakteliga bli synonymt med smarta klockor i högre grad, och det är förstås också en stor del av förklaringen till att man nu för första gången på tre år visar en tillväxt över året. Under årets första kvartal ökade smartwatchförsäljningen med hela 117 procent jämfört med samma period året innan, och även försäljningen av de klassiska fitnessarmbanden ökade under året med 17 procent (detta dock efter flera år av minskad tillväxt). Man sålde totalt 2,9 miljoner enheter under perioden, vilket kan jämföras med 2018 års 2,2 miljoner. Fitbit konstaterar i ett uttalande att företagets strategi med att göra enheterna mer överkomliga i pris och att bredda användarbasen tycks ha fungerat. 

Tittar man på de olika marknader som Fitbit finns på så är det Europa/Mellanöstern/Afrika som är det stora glädjeämnet, då man noterar en intäktsökning under året med hela 35 procent i regionen. I Asia-Pacific-regionen låg tillväxten på 24 procent, vilket inte är fy skam det heller. Vad gäller Sydamerika så var tillväxten något mer blygsam och landade på 5 procent, medan man i hemlandet USA faktiskt krympte med 3 procent.

Källa