Annons

Galet

Flappy Bird säljs för hundratusentals kronor

Efter att gratisspelet Flappy Bird plockats bort från App Store och Google Play har telefoner med spelet installerat blivit hett byte på Ebay.

Publicerad Uppdaterad

Nyligen plockade Flappy Birds skapare ner spelet från App Store och Google Play utan att ge några vidare förklaringar till det hela än att det stört hans tidigare lugna liv.

Egentligen borde historien ha slutat där, men på Ebay har något smått galet hänt. Enheter, såväl Androids som Iphones och Ipads med spelet installerat, har gått på auktion för helt vansinniga belopp, vissa på flera hundra tusen. Det i sig hade väl inte varit något att skriva hem om, om det inte hade varit för att folk faktiskt verkar buda på några av dessa enheter.

I skrivande stund är den dyraste modellen uppe på 8,8 miljoner svenska kronor, men den har ännu inget bud. Istället är det en annons med en Iphone 5s på 16 gigabyte och Flappy Bird installerat som leder pris- och budligan med 74 bud och nästan 650 000 kronor i totalsumma. Som sagt är inte Ios ensamt, utan vi hittar även en Samsung Galaxy Mega 6.3 med spelet installerat för det facila priset av 97 000 kronor. Den annonsen har dock inga bud lagda, men för strax över 8 000 kronor kan du vara med hittills en annan person att buda på en Galaxy S4 med spelet installerat.

Fullständig galenskap? Fejkade bud? Oljemiljardärer som har lekstuga? Vi vet inte riktigt, men spelet verkar fortsätta att skapa vansinne även för de som inte spelar det.