Inte bara betala

Fler kort nu i Samsung Pay

I nya versionen av Samsung Pay kan man lägga till även kund- och lojalitetskort.

Publicerad Uppdaterad

Samsung Pay lanserades i Sverige i början av mars och låter dig betala i butik genom att lägga mobiltelefonen mot butikens kortterminal. Vid lansering fanns stöd för två banker. Nu lägger Samsung till även en rad kundkort som kan adderas i appen.

Fem kundkort

Det är fem olika kundkort som adderats, bland annat Åhléns, Clas Ohlson och Apoteket. I appen läser man av kortets streckkod eller anger personnummer eller medlemsnummer och kan sedan ha med sig en digital version av kortet direkt i Samsung Pay-appen. Poängen är alltså att man ska slippa bära med sig den fysiska plånboken och alla plastkort, utan ha allt samlat i mobilen.

Den uppdaterade versionen av Samsung Pay-appen finns tillgänglig i S8 och S8 Plus, men finns även som en uppdatering till befintliga telefoner som sedan tidigare stödjer Samsung Pay. De telefoner som stöds i Samsung Pay är i dagsläget Samsung Galaxy S8, S8 Plus, S7, S7 Edge, A5 (2016) och A5 (2017). Utöver betalningar via NFC stödjer Samsung Pay även betalningar via magnetfält till äldre betalterminaler och det är anledningen till att endast vissa telefoner har stöd för tekniken. Det krävs alltså särskild hårdvara i telefonen för att tjänsten ska fungera.

Inga fler banker

De banker som stöds är Nordea (Visa och Mastercard), Eurocard och SEB (endast Mastercard). Kort utgivna av SEB Kort stöds också, till exempel betalkort som Circle K Mastercard, SAS Eurobonus Mastercard och SJ Prio Mastercard.

Vid lanseringen av Samsung Pay i början av mars angav Samsung att fler banker samt betalningar även via klockan Samsung Gear S3 skulle tillkomma inom kort, men än så länge har varken fler banker eller möjligheten till betalningar med klockan tillkommit.