Bekräftas av Googleutvecklare

Fler tillverkare kommer finnas med i betaprogrammet för Android Q

Fler telefontillverkare än bara Google fanns gläjdande nog med på tåget när betaversionen av Android P rullades ut. Och när betan av Android Q släpps blir de ännu fler.

Publicerad Uppdaterad

Det var något förvånande men också mycket trevligt att konstatera att fler telefoner än Googles egna Pixeltelefoner fick vara med vid utrullningen av betaversionen av Android P i maj förra året. Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21, Oneplus 6 och Essentials PH-1 var de enheter som fanns med den gången. Och fler ska det bli när betan av Android Q dyker upp. Det har Googles utvecklare Iliyan Malchev avslöjat i podcasten Android Developers Backstage Podcast.

Nämner inga namn

Malchev avslöjar dock inte vilka tillverkare som tillkommer, men han säger att ”siffran är högre” och att han är mycket glad för den saken. Många av de riktigt stora tillverkarna fanns inte med senast det begav sig, och man kan förstås tänka sig att Huawei, HTC, Motorola eller Samsung har hakat på. Förhoppningsvis kommer de tillverkare som är med även att göra betaversionen av Android Q tillgänglig på fler telefonmodeller än bara en. 

Källa