Annons

Betatest

Flera Bankid på samma Android

Appen för att till exempel logga in på internetbanken utvecklas nu för flera användare på samma enhet.

Publicerad Uppdaterad

Mobilt Bankid rekryrerar betatestare för Android-versionen av dess personliga identifieringsapp i ett foruminlägg på Swedroid. På Android har appen hittills endast haft stöd för en användare per mobil. Nu kan betatestare däremot ha flera personer registrerade på samma app (endast ett Bankid per person). Ios-användare har haft tillgång till funktionen sedan i maj i år.

För tillfället fungerar betan inte med Nordeas eller Försäkringskassans Android-app. Vill du gå med i betan så följer du inläggets instruktioner.

Bankid meddelar att appen kommer att finnas tillgänglig inom kort på Google Play. Rimligen handlar det om att kolla eventuella kryphål som man är orolig för ska finnas utanför sina egna tester. Som Bankid poängterar själva sker betatestandet “på egen risk” och av den anledningen bör man vara försiktig med att anmäla sig. Vet du med dig att du har blivit utsatt för hackning eller skadlig mjukvara sedan tidigare kan det vara bäst att hålla sig på den säkra sidan och invänta appens släpp i officiella Google Play.