Vilket namn och vilket operativsystem

Flera frågetecken kring Oneplus kommande vikbara

Det är ungefär en månad kvar tills Oneplus tänker presentera sin första vikbara mobil, men det dyker upp allt fler frågetecken.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus kommer inom en relativt snar framtid presentera sin första vikbara mobil, och ett av ryktena är att företaget har valt att döpa om mobilen. Tidigare har den gått under namnet OnePlus V Fold, men ska enligt rykten komma att lanseras med namnet Oneplus Open.

Det senaste ryktet handlar om att Oneplus-mobilen kommer att levereras med en specialversion av operativsystemet Oxygen OS för att passa den nya konstruktionen. Det spekuleras i att det handlar om en i princip omdöpt version av operativsystemet Color OS Fold från Oppo, på samma sätt som vanliga Oxygen OS är i det närmaste en karbonkopia av Oppos Color OS. Om så är fallet kan det potentiellt bli till nackdel för enheten då Color OS Fold visserligen har förbättringar för en större skärm, till exempel delad vy i vissa systemappar och inställningar, men också ignorerar många av Androids inbyggda uppgraderingar på det området.