Säkerhet, nya funktioner och buggfixar

Flera stora uppdateringar släppta till Google Pixel-mobilerna

Google har släppt flera viktiga och omfattande uppdateringar till Pixel-mobilerna. Förutom säkerhetsuppdatering för december och en lång rad buggfixar handlar det om ett paket av nya funktioner, ett så kallat Feature Drop.

Publicerad Uppdaterad

Uppdateringarna har redan börjat skickas ut, men det kan enligt Google dröja flera veckor innan just du får uppdateringen. På den Pixel 7 Pro vi har på redaktionen har säkerhetsuppdateringen dykt upp men vi väntar fortfarande på systemuppdateringen som ska ge de nya funktionerna.

Den stora systemuppdateringen som är på väg ger flest funktioner till Pixel 7 och Pixel 7 Pro som får VPN och förbättrat ljud vid samtal. Det senare är funktionen Clear Calling som ska göra rösten tydligare i samtal och filtrera bort bakgrundsljud. Uppdateringen till telefonerna påverkar även Googles headset Pixel Buds Pro som i och med den nya mjukvaran får stöd för rumsligt ljud. 

Svenska nu med som språk

När Google lanserade Pixel 7 och 7 pro i Sverige så var det många unika funktioner som ännu inte hade stöd för svenska och så är det fortfarande, men det är ändring på gång. Med uppdateringen som nu är på väg får direktöversättningen stöd för svenska och danska, vilket innebär att text i till exempel meddelandeappar nu kan autoöversättas.

Uppdateringen går ut till Pixel-telefoner tillbaka till Pixel 4a, men alla telefoner får inte alla nya funktioner. Google berättar att en appnotis från telefonens Tips-app upplyser dig om att nya funktioner är tillgängliga.