Säkerhet

Flygförbud för Note 7

Galaxy Note 7 får inte användas eller laddas på SAS flygningar. Mobilen får heller inte åka med i incheckat bagage.

Publicerad Uppdaterad

SAS meddelar att flygbolaget inte tillåter laddning och användning av Samsung Galaxy Note 7, efter rapporterna om att vissa mobiler har felaktiga batterier som kan (och i vissa fall har) exploderat under laddning. Samsung har återkallat alla Note 7 som har hunnit levereras. I Sverige har endast ett fåtal enheter levererats till användare, detta eftersom felet upptäcktes strax innan mobilen skulle släppas här. Att SAS väljer att förbjuda användandet kan ha att göra med att det är omöjligt att kontrollera var en passagerare har införskaffat sin Note 7.

På sin hemsida skriver flygbolaget SAS söljande:

"Förbud mot användning/laddning. Sas sätter alltid säkerheten först och har beslutat om att förbjuda användningen och laddningen av enheten ombord på våra flygplan som en förebyggande säkerhetsåtgärd. Enheten är inte tillåten i incheckat bagage, men den får tas ombord så länge den inte används eller laddas."

Hur flygvärdar och flygvärdinnor ska kontrollera vilka enheter passagerarna eventuellt använder under resan, eller vad som händer om en passagerare bryter mot Galaxy Note 7-förbudet framgår inte. Det är också oklart hur länge förbudet ska gälla. 

Källa