Stopp för nya kunder

Fogg Mobile byter inriktning

I somras slog Fogg Mobile upp dörrarna med ett mobilt dataabonnemang särskilt anpassat för dig som reser. Surfa på som vanligt även i utvalda länder, men nu är en ändring på gång.

Publicerad Uppdaterad

Vi testade Fogg Mobile redan i somras och testade då att surfa med den inkluderade potten i Sverige såväl som i Danmark, ett av de fem länder där man kan använda sitt Fogg-kort. Sedan en tid tillbaka har dock Fogg stängt möjligheten att bli ny kund. Samtidigt har HP inkluderat Fogg Mobile i flera av sina datorer och surfplattor för att erbjuda inkluderat mobilt bredband som fungerar direkt när man packar upp sin nya enhet ur kartongen. HP gick även in som finansiär av bolaget.

Vad som händer härnäst är oklart. De som redan skaffat ett abonnemang hos Fogg kan fortfarande använda det, men det går alltså inte att registrera sig som ny kund. Mobil har frågat Fogg om deras framtidsplaner, men enbart fått svaret att de kommer att släppa mer information inom de närmaste veckorna. När vi ställt samma fråga till företagets kundtjänst har vi fått svaret att registreringssidan för nya kunder kommer att öppna igen vid ett senare tillfälle.