Integrerad mot bilens navigation

Förbättrad bildelning i Drivenows nya app

Appen låter dig hitta och låsa upp bilen och nu har Drivenows app för bildelning uppdaterats.

Publicerad Uppdaterad

Drivenow är ett samarbete mellan BMW och biluthyrningsfilman Sixt och tillsammans har de 300 BMW-och Mini-bilar som är utspridda över Stockholms innerstad. Genom att starta appen ser du var alla bilar finns och kan alltså låsa upp och börja köra en av dem, förutsatt att du först skapat ett konto. Betalningen sker via det betalkort du angivit.

Ny app

Just idag har Drivenow släppt en uppdaterad app som på ett tydligare sätt knyter samman bilen med appen. Förutom att designen är ny och det påstås att allt ska vara snabbare och smidigare kan man som användare till exempel skriva i destinationsadressen i appen och få den förinmatad direkt i bilens navigationssystem när man sätter sig och ska köra. 

I appen som finns tillgänglig för Ios och Android kan du även välja mellan olika erbjudanden som är tillgängliga och du kan välja mellan privat- eller jobbresa.

- Vi har utvecklat den nya appen i nära samarbete med våra användare. Nästan alla våra kunder använder i första hand appen när de bildelar. Därför har nu alla viktiga funktioner för uthyrningsprocessen integrerats i den. I takt med att våra användare efterfrågar nya funktioner kommer vi också att fortsätta uppdatera appen och flera nya förändringar är planerade, däribland tydligare överblick över tidigare bilfärder samt bonusminuter, säger Fredrik Ellsäter som är VD för Drivenow Sverige.

Som alternativ till att använda appen kan man även använda ett plastkort och kod, men som man säger på Drivenow blir det alltså allt vanligare att användarna väljer appen, vilket också är sättet man hittar närmaste lediga bil på enkelt.

Endast i Stockholm

Idag finns Drivenow endast i Stockholm på den svenska marknaden, men kunder kan använda samma abonnemang i andra Drivenow-städer, som exempelvis Köpenhamn, Berlin och London.

Tidigare hade Drivenow konkurrens i Stockholm av Car2go, ett bolag med liknande koncept, små Smart-bilar och betalning per minut. Car2go finns kvar i ett par andra länder och precis som Drivenow har de ett verksamhetsområde där bilarna måste hämtas och lämnas inom. Det finns dock inga fasta p-platser, utan som kund parkerar man där det finns plats. Så länge man parkerat lagligt så betalar Drivenow parkeringen efter att du avslutat din hyrperiod.

Egna parkeringsplatser

På svenska marknaden finns även konkurrenten Sunfleet som inte är lika app-centrerad och som skiljer sig på flera andra sätt. Med Sunfleet som ägs av Volvo finns fasta parkeringsplatser över hela Sverige. Man kan säga att Sunfleet konkurrerar mer med eget bilägande medan Drivenow och liknande tjänster konkurrerar mer med kollektivtrafik och taxi.