Stylistic M532

Företagsinriktad platta från Fujitsu

Fujitsus första Android-platta på den svenska marknaden ska både kunna bevara företagshemligheter och användas för nöjestjänster.

Publicerad Uppdaterad

Även om fokuset ligger på nytto-användning och företagskunder vill Fujitsu framhålla att Stylistic M532 även kan mäta sig med andra Android-plattor när det gäller tjänster och funktioner som företagens medarbetare kanske mest använder privat.

Bland de specifika företagsfunktionerna finns så kallad Virtual Desktop Infrastructure (VDI). Det innebär att surfplattan kan ansluta surfplattan till en miljö där man kan köra samma operativsysten och program som på den  dator man har på jobbet. Plattan är utrustad med stöd för olika VDI-varianter från Citrix, VMWare och Microsoft. Uppkopplingen görs via Wlan eller turbo-3g.

Appar för att hantera Office-dokument och synk-möjligheter med Microsoft Exchange-servrar finns också inkluderat, som hos andra plattor med version 4.0 av Android. Om man bortser från företagsfunktionerna ska M532 även kunna konkurrera med mera konsumentinriktade plattor, och då kan quad core-processorn och DLNA-stödet för att strömma media till andra enheter vara intressant.

Den 10,1 tum stora LED-skärmen har upplösningen 1280x800 pixlar. Plattan har två kameror för videoinspelning och stillbilder. I det sistnämnda fallet blir upplösning 8 megapixel med kameran på baksidan och 2 megapixel med kameran på framsidan. 

Stylistic M532 ska börja levereras under juni, priset har inte bestämts ännu.