Läcka släpper bilder på nya Google-mobilen

Första bilderna på Google Pixel 7a

Google kommande Pixel 7a-modell kan bli en utmanare i mellansegmentet.

Publicerad Uppdaterad

Det har längre spekulerats om Googles nya uppdatering av sina Pixel 7-mobiler i form av Google Pixel 7a och än så länge saknas det officiell information. Däremot har läckaren OnLeaks tillsammans med Smartprix publicerat både en del specifikationer och renderade bilder av vad som påstås vara Pixel 7a-modellen.

Designmässigt påminner den lite mer om Pixel 6a än Pixel 7, även om de fysiska måtten på 152.4 x 72.9 x 9.0 millimeter gör den aningen större på alla ledder jämfört med föregångaren. Den tjockaste punkten är av uppenbar anledning kameramodulen som ger mobilen en tjocklek på 10,1 millimeter.

Det är inte sagt något om skärmens storlek, bara att den påstås vara tillverkad av Samsung med en FHD+-upplösning och stöd för 90 Hz uppdateringsfrekvens

Andra fysiska detaljer skiljer sig inte mycket från föregångaren avseende knapparna och deras placeringar. Om bilderna stämmer skulle det dock innebära att tidigare rykten om att Pixel 7a skulle ha ett 3,5 mm-jack för lurar inte stämmer. Däremot påstås den få stöd för Bluetooth LE för förbättrade trådlösa anslutningar.

Google Pixel 7a tros lanseras tidigt under 2023.

Källa