Ny plats för pennan

Första bilderna på Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Efter att Samsung nyligen själva av misstag publicerade renderingar av Note 20 tycks nu de första riktiga fotona ha läckt ut.

Publicerad Uppdaterad

Det är Twitterkontot JimmyIsPromo som har postat bilderna som tycks föreställa Galaxy Note 20 Ultra.

Till skillnad från Samsungs egna bilder av telefonen i bronsfärg handlar det den här gången om en telefon i svart. Bilderna bekräftar en del saker som det ryktats om sedan tidigare. Telefonen har ett litet, centrerat kamerahål längst upp i skärmen och på högersidan av teleofnen sitter av- och påknappen samt volymknapparna. Skärmen i sig sluttar lite på kanterna men det handlar om en subtil sluttning. Samsung har ju allt mer gått ifrån den mer påtagliga sluttning på skärmarna som de hade för några år sedan.

Ny plats för pennan

Pennan finns så klart eftersom det handlar om Note-serien, men den har fått en ny placering. Enligt Youtubern som har postat bilderna så är både högtalaren och pennan numera placerade i botten till vänster om usb-kontakten istället för som tidigare till höger. 

På baksidan hittar vi på den här telefonen tre kameror och en av dessa är en så kallad periskopzoom kan man se, precis som på Galaxy S20 Ultra alltså. Det här innebär att Note 20 Ultra också får väl tilltagen zoom, återstår att se om Samsung går lika långt som med S20 Ultra och ger även Note 100 gångers zoom. Samsung har ju fått en del kritik för kameran i S20 Ultra, bland annat då att bildkvaliteten vid 100 gångers zoom är undermålig.

De senaste uppgifterna gällande lansering av Note-serien är 5 augusti, uppger bland annat koreanksa ET News, men det handlar då om en Unpacked som blir helt onlinebaserad.

Källa