Laddat simkort

Första intrycket: HP Slate 10 HD med gratis internet

När du köper HP Slate 10 kan du få med ett simkort laddat med två års mobilt bredband på köpet. Vi har precis börjat testa det och själva plattan.

Publicerad Uppdaterad

I paketet med HP Slate 10 HD välkomnas jag med frasen “No Wifi? No problem”. Anledningen är att plattan levereras med ett simkort redan istoppat och utan vare sig kreditkort, eller avtal får du 250 MB gratis mobilt bredband per månad i två år. En del problem blir det när jag ska ställa in plattan utan att ha ett wlan tillgängligt, för Android är i den här formen bara anpassat för inställning med ett wlan-nät tillgängligt.

Jag får börja med att trycka nej och avbryt på alla frågor och sedan aktivera mobiluppkopplingen och då fungerar det bra. När man använder det inkluderade abonnemanget för mobilt bredband ingår 250 MB per månad och HP har en egen app där du kan se hur mycket data du förbrukat och enkelt kan fylla på potten om den tar slut.

När jag börjar använda plattan är prestandan inget jag reagerar på. Man ska dock vara medveten om att HP Slate 10 inte är en surfplatta med toppprestanda, utan att den snarare hamnar någonstans i mellanklass. Tittar man på kvalitet och material känns Slate 10 väldigt välgjord och mönstret på baksidan gör att den inte glider iväg i handen utan är lätt att greppa.

Ett par egna appar skickar HP med i plattan från start, bland dessa en filhanterare, Office, samt program för att skriva ut. Vi har precis börjat testa plattan och kommer så klart publicera det fullständiga testet när det är klart inom kort.

Fakta HP Slate 10 HD
Mått: 259 x 178 x 9,7 mm
Vikt: 630 gram
Operativsystem: Android 4.2 Jelly Bean
Processor: Tvåkärnig Marvell PXA986, 1,2 GHz, ARM Cortex-A-processor
Lagringsminne: 16 GB
Arbetsminne: 1 GB
Bluetooth: Ja, 3.0 Skärm: 10,1 tums LED-skärm med 1280 x 800 pixel
Kamera: 5 megapixel, autofokus, ingen lampa. Videoinspelning i 1920 x 1080 pixel. Främre kamera på 2 megapixel.
Navigering: GPS samt apparna Google Maps och Google Navigation
Tillverkarens webbplats: www.hp.com
Pris: 3000 kr