Android Wear

Första klockan med Snapdragon Wear

Nixon Mission är den första klockan som får Qualcomms nya chipset för smartklockor.

Publicerad Uppdaterad

Smartklockor behöver inte driva lika stor skärm som mobiler, samtidigt som de har mycket mindre batteri. Hittills har de dock huvudsakligen använt samma chipset som mobiltelefoner, men Qualcomm har plockat upp trenden och lanserat ett chipset, Snapdragon Wear 2100, speciellt för klockor, som enligt Qualcomm ska ta 30 procent mindre plats och dra 25 procent mindre ström än Snapdragon 400, som är det chipset som sitter i de flesta av dagens Android Wear-klockor.

Nu har den första klockan med chipsetet lanserats. Nixon Mission har sportfokus, med en app för att kartlägga träningen och att kolla snö- och surfförhållanden. Skärmen är av Amoled-typ, och klockan är vattentät och gjord av rostfritt stål. Av bilderna framgår att det fortfarande är en rätt rejäl bit. I övrigt är det snålt med specifikationer, prisuppgifter, eller ens säljstart annat än "senare i år", men här är i alla fall en video med snowboard- och surfporr:

The Mission. Ultra-Rugged and Waterproof. The World's First Action Sports Smartwatch Powered by Google Android Wear™ from Nixon on Vimeo.

Källa