Skärmbilder på Wear OS 3 och läckor visar Pixel Watch

Första titten på Wear OS 3 utan Samsung – har Fitbit integrerat

Än så länge har Samsung ensamrätt på nya Wear OS medan andra tillverkare vackert får vänta. Det här ändras dock inom kort och vi har fått se första detaljerna.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har gjort att klockor med Wear OS plötsligt fått en betydligt större marknadsandel än tidigare. Tillverkare som Fossil och Mobvoi Ticwatch står dock än så länge utan det nya systemet och de väntar tillsammans med Fitbit och eventuellt Google själva med sin Pixel Watch på att hoppa på tåget. 

Under 2022 ska även fler tillverkare än Samsung få systemet i sina klockor och nu har vi fått se de första detaljerna. Det handlar först och främst om skärmbilder från ett utvecklarverktyg, skärmbilder som visar hur systemet i klockan ser ut. Det visar ett system som är mycket snarlikt det vi sett i Galaxy Watch 4 och Galaxy Watch 4 Classic, men med lite mer avskalad form. BIlderna visar funktioner som alarm, inställningar för appnotiser och möjligheten att hitta telefonen från klockan. 

Skärmbilder som 9to5Google grävt fram i utvecklarverktyget, en så kallad emulator, visar en skärmbild med Fitbits logotyp, något som tyder på att just Fitbit är integrerat i systemet. Det har varit utlovat sedan lanseringen, men var inget som fanns med i Samsungs klockor. Enligt 9to5Google kan Fitbit-integrationen först finnas tillgänglig enbart i USA och då även eventuellt enbart i Googles egen Pixel Watch. 

Fitbit har sagt tidigare att deras nästa smartklocka kör Wear OS och att den har Fitbit integrerat är ju rimligt. Fitbit ska dock ansvara även för hälso- och träningsanalys i systemet som helhet, uppenbarligen dock med undantag för Samsungs klockor som anävnder det egna Samsung Health för ändamålet.

Googles Pixel Watch kan lanseras under våren för att senare få sällskap av klockor från andra tillverkare i mitten av 2022, alla dessa då med Wear OS 3.

Källa