Problemen fortsätter för Apple

Fortsatta leveransproblem för Iphone 14 Pro-modeller

Produktionsproblem i Kina kan medföra ett dystert fjärde kvartal för Apple och alla som vill ha en Iphone 14 Pro-modell.

Publicerad Uppdaterad

Apples leveransproblem angående Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max växer, inte minst på grund av produktionsproblemen i Kina orsakade av covid-19 och protestaktioner. Det uppger läckaren och Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, som också hävdar att leveranserna av iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max för fjärde kvartalet kan komma att bli 15-20 miljoner enheter lägre än förväntat. Kuo räknar med leveranser på omkring 70-75 miljoner enheter jämfört med tidigare förväntade 90 till 85 miljoner enheter. Det kan i så fall komma att slå hårt mot julhandeln och resultera i potentiellt 20-30 procent lägre intäkter än förväntat, enligt Kuo.

Däremot uppges det inte vara några speciella problem med inleveranser av komponenter, vilket i kombination med monteringsproblemen har lett till att komponentlagret ska vara betydligt större än normalt. Den genomsnittliga kapacitetsutnyttjandegraden för iPhone-anläggningen i Zhengzhou var bara cirka 20 procent i november, men den förväntas förbättras till 30–40% i december. I så fall kan en del av problemen med tillgången börja försvinna i början av 2023.

Källa