Annons

GPS, simsäkra och förberedda för mobila betalningar

Fossil släpper nya smartklockor med Google Wear OS

Fossil med många varumärken för smartklockor i sitt stall har just visat upp den nya, fjärde generationen av sina klockor.

Publicerad Uppdaterad

Generation 4 av Q-klockorna ska kombinera design med en rad funktioner som användarna sägs ha efterfrågat så att man kan ha en och samma klocka i alla situationer. Designen kombineras med tekniker som pulsmätning, gps och NFC så att klockan ska kunna användas för att betala med hjälp av Google Pay. Klockorna som kommer i en herr- och en dam-modell ska även vara simsäkra och du kan ladda klockorna på en timme så att de sedan har kraft en hel dag.

Egna urtavlor

Pulsmätningen är enligt Fossil en av de mera efterfrågade nya funktionerna och ett antal urtavlor exklusivt skapade för Fossil ska göra det enkelt att följa pulsen och se variationer under träningspassen. Just för träning är även GPS användbart och eftersom klockorna har egen GPS kan du alltså få löprundan utritad utan att du behöver ha med dig telefonen.

Klockorna som heter Fossil Q Venture HR och Fossil Q Explorist HR är båda i rostfritt stål och kör alltså Googles operativsystem Wear OS, kompatibelt med både Android 4.4 och senare samt Ios 9.3 och senare. Venture är lite mindre, 40 mm, medan Explorist mäter 45 millimeter. Båda klockorna kommer att finnas till försäljning redan idag för 2995 kronor. Flera varianter kommer senare med ytterligare utseendevariationer och material.

Fakta Fossil Q Venture HR och Fossil Q Explorist H

Typ: Smartklockor med Google Wear OS

För: Kompatibla med Android 4.4 och senare samt Ios 9.3 och senare

Processor: Qualcomm 2100

Mått: Fossil Q Venture HR 40 mm med armband på 18 mm och Fossil Q Explorist HR 45 mm med armband på 22 mm

Anslutningar: Trådlös laddning, synkning via bluetooth

Sensorer och teknik: Pulsmätning, NFC för betalningar, GPS, höjdmätare, accelerometer, gyro, ljussensor, mikrofon

Batteritid: ca 24 timmar

Pris och säljstart: ca 3000 kr beroende på material och design