Klocktillverkaren ger sig in i mobilvärlden

Fossils smarta klocka och aktivitetsmätare

Tycker du att problemet med alla smarta klockor och armband är att de är för fula kan Fossils nya kollektion vara något för dig.

Publicerad Uppdaterad

Det är synd att påstå att Fossil nu lanserat sin smartklocka, då de för det första har visats upp med olika mängd medföljande information flera gånger tidigare, och för det andra fortfarande inte finns att köpa, men nu vet vi i alla fall att Fossil Q Founder, företagets första klocka med Android Wear, ska finnas att köpa till julhandeln, för priset 275 dollar, så räkna med svenskt pris strax under 3000 kronor.

Nytt är att klockan blir flaggskeppet i en hel produktserie, Fossil Q, där övriga produkter är enklare aktivitetsarmband. Här finns Q Grant, som är en klocka med konventionellt utseende, men som har en stegräknare och ska kunna leverera notifieringar med lysdioder och vibration, och med en prislapp på strax under 2000 kronor.

Här finns också Q Reveler och Q Dreamer, som saknar skärm och klocka men har fördelen jämfört med de flesta aktivitetsarmband att de inte ser ut som något du fått av landstinget för att ett larm ska gå till hemtjänsten om du råkat ramla. Bägge kostar 125 dollar, vilket gissningsvis ger ett svenskt pris på 1500 kronor.

Q Grant, Q Reveler och Q Dreamer ska börja säljas i slutet av oktober, och Fossil har som brukligt är en egen app (till både Ios och Android) för att läsa av resultat och uppmuntra till egen fysisk aktivitet. Denna app ska även synka mot Fossil Q Founder när den kommer.

Källa