https://www.mobil.se/nyheter/fossils-smarta-klockor-far-stod-for-samtal-via-iphone
567733
Nyheter
Första Wear OS-klockorna med sådan funktionalitet

Fossils smarta klockor får stöd för samtal via Iphone

Fossil har börjat rulla ut en uppdatering som gör företagets senaste smarta klockor möjligheten att ringa samtal via en tillkopplad Iphone.

Det här med att ringa med sin smartwatch är väl mest ett kul partytrick, om vi ska vara helt ärliga. Man använder funktionen en eller två eller kanske rent av tre gånger och sedan återgår man till att fiska upp telefonen ur fickan när det ska ringas. Men hur det nu än är med den saken, så har de Iphone-användare som brunnit för att kunna ringa med sin smarta klocka så här långt varit hänvisade till att använda en Apple Watch. Detta då det helt enkelt inte funnits några tredjepartstillverkare som implementerat stöd för samtal via en tillkopplad Iphone.

Men de tunga dagarna är nu äntligen över. För nu lever Fossil upp till det löfte man utfärdade redan under sommaren, nämligen att rulla ut en uppdatering som gör det möjligt att ringa och hantera samtal med deras smarta klockor även via en Iphone. Det handlar om en funktion som är proprietär för Fossils klockor, så den dyker inte upp som en del av Wear OS i största allmänhet. Faktum är att funktionen dessutom enbart dyker upp för Fossils senaste klockor, det vill säga den femte generationen. Det är i nuläget oklart om Fossil har några planer på att förse även äldre klockor i produktportföljen med samma funktionalitet.