Iphone 12

Foxconn: Nästa Iphone kommer inte att försenas

Foxconn har försökt lugna sina investerare genom att meddela att nästa Iphone inte kommer att försenas, trots alla rykten. Men det hänger på att inga ytterligare förseningar uppstår.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Bloomberg har den ansvarige för investerarkontakter på Foxconn, Alex Yang, meddelat att den Iphone med 5G-stöd som skulle lanseras i höst, den som kallas Iphone 12, fortfarande kan komma att lanseras enligt schema.  Så länge de inte stöter på några fler förseningar. 

Enligt Yang kan Foxconn ta igen den tid de förlorade tidigare under året på grund en karantän och de reseförbud som infördes under det pågående coronautbrottet. Foxconn tappade enligt Bloomberg flera hundra tusen i personalstyrka på grund av detta vilket saktade ner deras produktion. Sedan dess har de dock försökt ta igen förlorad tid genom att till exempel anställa mer personal till sina fabriker.

Oftast börjar Foxconn att testa sina produktionslinjer i juni och när dessa är färdigställda börjar massproduktionen i augusti. Lyckas man hålla den tidslinjen menar Yang att de kommer att kunna leverera kommande Iphonemodeller i tid. 

Om de lyckas eller inte återstår att se. När det gäller den billigare modell av Iphone som tros lanseras inom kort säger källor att den ska presenteras troligen under nästa vecka. Kanske siktar Apple till och med in sig på den 14 mars, samma datum som Oneplus ska lansera sina nya telefoner. Apples lansering ska troligen dock inte ske i form av ett event utan bara genom att bolaget skickar ut ett pressmeddelande. Oneplus genomför sin lansering i form av en presentation på Youtube.

Källa