Annons

Carl Pei kryptisk kring Android 13

Frågetecken kring Nothings Android 13-planer

Nothings Carl Pei duckar på frågan kring uppgradering för Nothing Phone 1.

Publicerad Uppdaterad

Google har som bekant lanserat den skarpa versionen av operativsystemet Android 13, och ett flertal andra mobiltillverkare är mitt uppe i betatestande av respektive Android 13-baserade system. Vid lanseringen utlovande Nothing att företags första mobil Nothing Phone 1 skulle få tre år med Android-uppgraderingar och fyra år med säkerhetsuppdateringar varannan månad.

Företaget har precis släppt en uppdatering som tar bort en hel del buggar och bland annat förbättrar kameran, men man har dock varit tysta med statusen för sin uppgradering till Android 13. När företagets VD Carl Pei fick frågan på Twitter från en journalist om ett officiellt uttalande om Android 13 och när det kan komma att släppas, kom Pei med det kryptiska svaret att ”en produkt är mer än bara dess specifikationer, funktioner och versionsnummer”.

Det svävande svaret har mötts av en hel del funderingar och kritik där många anser att det är exakt det som en produkt är (och syftar på Peis hänvisning till specifikationer, funktioner och versionsnummer). Andra tycker att Android 13 spelar mindre roll, utan att företaget istället borde se till att ta hand om problemen med de redan lanserade mobilerna, såsom gröntonade skärmar och glyphs som inte fungerar som avsett.

Källa