Släpper nytt

Fujitsu gör surfplatta för industriarbete

Fujitsus Stylistic V535 Industrial riktar sig till industrier och arbetsområden med farlig arbetsmiljö.

Publicerad Uppdaterad

Plattan ska gå att tappa från 1,8 meter med skal, och från en meters höjd utan att ta skada och den ska vara tät nog att helt stå emot damm, uppger Fujitsu i ett pressmeddelande. Däremot är det bäst att inte ta med sig plattan ner i vatten. Den klarar enligt specifikationerna endast av svaga vattenstrålar, så den tål alltså skvätt, men inte bad. 

Operativsystemet är Windows 8.1 och för internetbehov kan enheten koppla upp sig via 4G. Här finns även GPS, Glonass och NFC. Man menar att NFC ska kunna hjälpa till vid exempelvis lagring och logistik. Något annat som lär hjälpa till är smidighet vid multitasking, för det använder sig Fujitsu av fyra gigabyte ram-minne och en fyrkärnig Atom-processor från Intel.

Prestandan kan behövas till den 8,3 tum stora skärmen. Upplösningen är på 1920 x 1200 pixlar. Handskar går att använda till skärmen så det verkar som om arbetare på industrier slipper ta av sig handskarna för användning. Regelbunden användning ska räcka i upp till åtta timmar enligt pressmeddelandet.

Vill man använda plattan som en laptop finns en docka med anslutning för tangenbord och mus att köpa separat och själva plattan ska gå att förbeställa från och med idag.