Annons

Uppgifter från Kina

”Fyra nya Nokia-telefoner släpps innan årsskiftet”

Nokia 9 kan få hela 8 GB arbetsminne. Det visar ett nyligen genomfört benchmarktest.

HMD Global har redan släppt en handfull telefoner under varumärket Nokia i år, och att det skulle bli en eller två till var väntat. Men nu kommer uppgifter från Kina som gör gällande att det handlar om hela fyra ytterligare telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Nokia 3, 5 och 6 har vi redan fått bekanta oss med sedan HMD Global i år började släppa telefoner med det klassiska varumärket Nokia. Dessutom har man släppt retrotelefonen Nokia 3310 i ny tappning. Därmed har man redan nu släppt fler telefonmodeller än vad många andra tillverkare gör på ett helt år. Men HMD Global tycker uppenbarligen inte att det räcker, för nu sägs man planera inte mindre än fyra ytterligare Nokia-enheter innan vi noterar den 1 januari 2018 i kalendern.  

Nokia 2, 7, 8 och 9 på gång

Enligt de obekräftade uppgifterna ska det vara modellerna Nokia 2, 7, 8 och 9 som är aktuella innan årsskiftet, och telefonerna sveper över samtliga segment av marknaden. Nokia 2 är en budget-enhet som sägs komma i två olika utföranden, en med Mediatek-processor och en med Snapdragon 212-chipp. Nokia 7 landar i mellansegmentet med ett Snapdragon 630-chipp och Nokia 8 likaså, om än med ett Snapdragon 660-chipp. Nokia 8 sägs till skillnad från Nokia 7 få dubbelkamera på baksidan samt en 2K-display. 

Nokia 9 sägs bli flaggskeppet

Förga förvånande är det Nokia 9 som blir det stora flaggskeppet, och rykten om en lansering av den framåt slutet av sommaren har cirkulerat sedan tidigare. Enligt uppgifterna ska det handla om en 5,3-tumsenhet med Quad HD-display och Snapdragon 835-chipp. Enheten ska dessutom ha dubbla bakkameror på 13 megapixlar vardera. Några närmare uppgifter om lanseringsdatum, annat än att samtliga kan släppas när som helst innan årsskiftet, finns inte i nuläget. 

Källa