Samsungsajt tycks ha bekräftat saken

Galaxy A90 får Infinityskärm utan sensorpanel

Rykten och läckor har gjort gällande att Samsungs kommande smartphone Galaxy A90 kommer att ha en Infinityskärm utan sensorpanel, något som Samsung nu själva mer eller mindre bekräftat.

Publicerad Uppdaterad

Galaxy A90 är fortfarande något av ett mysterium. Väldigt lite är känt om telefonen som förväntas offentliggöras i samband med ett event den 10 april. Men det har förekommit en del förhandsrykten och bildläckor, och enligt dem så ska telefonen vara försedd med en Infinity-skärm utan sensorpanel. Just den detaljen har nu också bekräftats av Samsung. ”Notchless Infinity screen only available on Galaxy A90” stod det nämligen att läsa på en engelskspråkig sida som publicerades på den koreanska elektronikjättens indonesiska sajt, om än bara för en kort stund innnan informationen plockades bort. 

Kan få pop-up-kamera också

Texten lämnar förstås öppet för att telefonen fortfarande kan tänkas ha ett kamerahål, i stil med hur Samsung löst saken på sina Galaxy S10-telefoner. Men läckor och förhandsuppgifter har gjort gällande att A90 ska vara försedd med en pop-up-kamera, och med tanke på att frånvaron av en sensorpanel tycks ha stämt, så är det förstås mycket troligt att även pop-up-kameran blir verklighet. Telefonen förväntas stjäla rampljuset från de andra telefonerna i A-serien vid lanseringseventet den 10 april.  

Källa