Bönformat true wireless

Galaxy Buds Live: Öppet headset med brusreducering

Samsungs headset kombinerar en ny öppen design med aktiv brusreducering.

Publicerad Uppdaterad

– Tidigare har vi mest sett headset som ett komplement till våra mobiler, ett tillbehör till kampanjer och liknande, men med Galaxy Buds Live, som är ett komplement till Galaxy Buds, har vi ett annat tänk, säger Rikard Skogberg, produktansvarig för Wearables på Samsung Sverige.

Det märks direkt på designen, som är effektfull med mjuka former och blank lack både på etui och headset. Designen är också funktionell, den bönformade öronsnäckan lägger sig i örat och sticker knappt ut alls. Vilket minskar risken att headsetet fastnar i något och trillar ut.

Den ovanliga konstruktionen har en gummiring för att fästa headsetet, men inte i hörselgången, tvärt om är det öppet så att omgivningens ljud släpps igenom, och headsetet trycks inte in i hörselgången. Trots det har headsetet aktiv brusreducering, en kombination som är sällsynt och som vi främst sett i Huawei Freebuds 3 tidigare.

Högtalarelementen är på 12 mm och dessutom finns en öppning för basreflex vilket ska bidra till ovanligt fylligt ljud även i det lägre registret.

Headsetet har tre mikrofoner per öronsnäcka, och till och med en accelerometer. Denna används för att detektera käkrörelser och på så sätt avgöra vad som är bärarens röst vid telefonsamtal. På så sätt ska ljudkvalitén vid telefonsamtal bli bättre.

Batteritiden uppges till ca 6 timmar plus ytterligare ca 15 timmars laddning i etuiet. Med snabbladdning ska endast 5 minuters laddning ge upp till en timmes speltid. Hur Galaxy Buds Live låter vid musik och samtal får vi återkomma till när vi hunnit testa headsetet som börjar säljas den 21 augusti. Färgerna är svart, vit och brons, och rekommenderat pris är 2000 kronor.

Samsung Galaxy Buds Live

Typ: True Wireless-headset med aktiv brusreducering
Vikt: 5,6 g per öronsnäcka, 42,2 g för etuiet
Bästa uppkopplingsteknik: AAC
Batteritid: 6 timmar + 15 timmar i etuiet
Pris: 2000 kr