Utlovar nytt lanseringsdatum om några veckor

Galaxy Fold ser inte ut att släppas i juni

Nej, det tycks inte bli någon lansering av Galaxy Fold i juni heller, men ett datum ska vi trots allt kunna få någon gång framåt slutet av nästa månad.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs böjbara smartphone Galaxy Fold skulle ursprungligen ha släppts den 26 april. Men det bidde inget med den saken, efter att det visat sig att skärmarna på ett antal recensionsexemplar av telefonen gick sönder efter bara ett par dagars användande. Samsung återkallade testexemplaren och satte sig vid ritbordet för att försöka fixa problemen, och för en tid sedan kom uppgifter om att man hade hittat orsaken bakom de trasiga skärmarna och också lyckats åtgärda det hela. Men trots att man lovade ett nytt leveransdatum ”inom kort” så har vi fortfarande inte fått något nytt datum. Och nu säger en talesperson för Samsung att man fortfarande inte har bestämt sig för ett nytt lanseringsschema, men att man kommer att avisera ett ”inom några veckor”. Ett släpp av telefonen i juni är därmed mer eller mindre uteslutet. 

Det är förstås bättre om Samsung släpper en produkt som faktiskt fungerar som den ska, än en halvfärdig telefon. Och förhoppningsvis så väljer man att ta det lite extra lugnt, kanske med Note 7-fiaskot i färskt minne. Flera av de kunder som förbokat telefonen lär dock vara frustrerade vid det här laget, och för bara några dagar sedan valde den gigantiska amerikanska elektronikkedjan Best Buy att ställa in alla förbokningar av telefonen. Galaxy Fold får hur som helst betraktas som något av en nischprodukt och primärt någonting för de absolut mest teknikintresserade, och mot bakgrund av det lär Samsung knappast ha överdrivet bråttom med att få ut produkten på marknaden. 

Källa