https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-note-10-kan-fa-en-skarm-pa-hela-666-tum
566047
Nyheter
Uppgifter från leverantörer med insyn

”Galaxy Note 10 kan få en skärm på hela 6,66 tum”

Nej, vi har inte nått vägs ände när det handlar om storleken på våra smartphoneskärmar. Åtminstone inte om man får tro leverantörskällor i Sydkorea, som hävdar att Samsungs Galaxy Note 10 kommer att få en skärm på hela 6,66 tum.

Den första Iphone-modellen hade en tämligen blygsam skärm på 3,5 tum. Men det kändes förstås som en jätteskärm på den tiden. Spolar vi fram till idag så har en hel del som bekant hänt på det området, och telefoner med skärmar på uppåt 6 tum är nu mer vardagsmat. Trenden med ökade skärmstorlek visar dessutom inga tecken på att avta. Och nu kommer uppgifter från källor till koreanska The Bell som gör gällande att Samsungs kommande Galaxy Note 10 kommer att växa med hela 0,26 tum jämfört med årets version av telefonen, och därmed får en skärmstorlek på hela 6,66 tum. 

Långt kvar

Det är förstås fortfarande en ocean av tid till dess att Galaxy Note 10 släpps, och förhandsuppgifter av det här slaget bör självfallet alltid tas med en rejäl nypa salt. Men det är å andra sidan inte direkt ologiskt att just Galaxy Note 10 skulle få en större skärm. Våra smartphones får flera kameror och större batterier, och en större skärm ger förstås också mer utrymme för komponenter. Enligt källorna bakom uppgifterna så ska Samsung redan ha lagt beställningar på 6,66-tumsskärmar från sitt dotterbolag Samsung Display.