Dramatisk upphämtning på slutet

Galaxy S10+ och Iphone XS Max möts i hastighetstest

Youtubekanalen Phonebuff har låtit två riktiga giganter i form av Apples Iphone XS Max och Samsungs Galaxy S10+ gå en holmgång i ett av sina klassiska hastighetstest. Och resultatet förvånar sannolikt de flesta på ett eller annat sätt, oavsett vad man hade väntat sig.

Publicerad Uppdaterad

Youtubekanalen Phonebuff har gjort sig kända primärt för sina hastighetstester av nya smartphonemodeller. Det hela är en aning ovetenskapligt och man får ta det för vad det är, men ger åtminstone en fingervisning om hur telefonerna är att använda i vardagen. De två enheter som ställs mot varandra ska öppna olika appar och utföra mer eller mindre resurskrävande saker. Man kör två ”varv” där processorkraften testas under det första varvet, medan man riktar in sig på multitaskingförmågan under det andra varvet. Den telefon som är klar först står som vinnare. Och nu har man alltså ställt två av smartphonevärldens giganter – såväl storleksmässigt som försäljningsmässigt – mot varandra i just ett sådant test, nämligen Apples Iphone XS Max och Samsungs Galaxy S10+. 

Apple drar ifrån direkt

Apple, som har en gedigen historik när det handlar om urstarka processorer, tycks till en början sopa banan med Samsung. Iphone XS Max drar ifrån direkt och tycks vara näst intill ostoppbar. Det ser länge ut att bli rena promenadsegern för Apple-telefonen, men en bit in på multitaskingvarvet så händer någonting och S10+ börjar så sakta ta in på XS Max. I det sista skedet av testet kommer S10+ till slut förbi och står till slut som vinnare med en total tid på strax under 2 minuter och 26 sekunder. XS Max – som snubblar på målsnöret och får vissa problem med bland annat Excel- och Starbucks-apparna – passerar målsnöret 16 sekunder senare. Det är en amerikansk version av Galaxy S10+ som används i testet, och den är således rustad med Qualcomms Snapdragon 855 chipp och inte med det Exynos 9820-chipp som S10+ har i vår del av världen. Iphone XS Max har förstås Apples egna A12 Bionic-chipp under skalet. Det bör även noteras att Apples telefon har 4 GB arbetsminne medan Samsungtelefonen har hela 8 GB att jobba med. 

Källa