Undersökning från försäkringsbolag

"Galaxy S4 är mer ömtålig än Iphone 5"

Nya Samsung Galaxy S4 är större, lättare och snabbare än sina föregångare. Men den är också lättare att ha sönder - och betydligt mer ömtålig än storkonkurrenten Iphone 5, slår en undersökning från amerikanska försäkringsbolaget Square Trade fast.

Publicerad Uppdaterad

Amerikanska försäkringsbolaget Square Trade har nyligen genomfört en serie tester av hur tålig Samsungs nya flaggskepp Samsung Galaxy S4 är. I testerna doppade bland man bland annat ned Galaxy S4 i vatten, samt tappade telefonen i marken.

Sämre än Iphone 5

Resultet visar att S4:an är mer känslig än föregående Galaxy S 3-modellen. På en skala från 1 till 10, där 10 är sämst, fick Galaxy S4 en 7:a, vilket går att jämföra med ett resultat på 6,5 för Galaxy S3 - samt en 5:a för Iphone 5.

Den största anledningen till att Samsung Galaxy S4 är mer ömtåligare är den nya full hd-skärmen på 5-tum, uppger Square Trade. Skärmen må skyddas av Gorilla Glass 3-glas, men på grund av att ytan är större än tidigare är sannolikheten större att skärmen skadas vid fall.

Rykte om tåligare S4:a

I testerna framkom dock att Samsung Galaxy S4 är något mer vattentålig än föregångaren Samsung Galaxy S3.  Men i de flesta andra av testets olika kategorier presterade Galaxy S4 betydligt sämre, skriver affärstidningen Bloomberg.

Kort efter att Samsung Galaxy S4 släpptes började det dyka upp rykten om ny, vatten- och dammtålig-version av telefonen. Enligt obekräftade uppgifter ska Samsung Galaxy S4 Active lanseras i juli.