https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s5-i-januari-med-monsterminne
527719
Nyheter
Färska rykten

Galaxy S5 i januari med monsterminne?

Nya rykten gör gällande att vi får se Samsungs nästa toppmodell tidigt nästa år med ett rejält minneslyft.

Nu när Galaxy S4 har ett par månader på nacken och Galaxy Note 3 är släppt till allmänheten börjar givetvis rykteskvarnen att mala mot horisonten och uppföljaren till Galaxy S4, med det troliga namnet Galaxy S5.

Enligt tidigare rykten kommer telefonen troligen att göras i någon form av metallskal för att (äntligen) höja kvalitetskänslan i Samsungs toppmodeller. Det har även ryktats tidigare om att telefonen kommer presenteras tidigt nästa år, kanske så tidigt som i januari. Det skiljer sig från tidigare år då det varit fram på vårkanten vi fått se Samsungs nya toppmodell. En av anledningarna sägs vara att Samsung inte är nöjda med hur telefonen sålt, trots att 40 miljoner enheter gått ut till kunder, och att en ny modell i så fall skulle kunna dra upp försäljningen igen.

När det gäller hårdvara utöver metallskalet rapporteras det nu att kameran kommer att ligga på 16 megapixel och att telefonen kommer att utrustas med hela fyra gigabyte arbetsminne. För att kunna hantera den minnesmängden ska nästa generations Exynos-chip ha stöd för 64 bitarsteknik, något som det även surrats om tidigare.

Om ryktena stämmer ska det bli intressant att se om Samsung lyckats bygga in bättre stöd för mobilnät i sitt Exynos-chip. I år har Exynos-chippet landat i enheter som enbart haft 3G-stöd, medan bland annat vi svenskar istället fått både Galaxy S4 och Note 3 med Qualcomms Snapdragon-chip istället som haft stöd för 4G. Huruvida nästa generation av Snapdragon kommer att ha stöd för den minnesmängden och 64-bitarsteknik återstår att se, då det varit lite blåsigt kring det företaget och den tekniken på senaste.

Kan vi hoppas på en S5 under CES-mässan i början av januari? Vår magkänsla säger nej eftersom Samsung brukar vilja göra ett eget event för det hela så att de får all uppmärksamhet istället för att konkurrera med en hel mässa. Presenteras den i januari gissar vi på att det blir mot slutet av månaden istället.

Vad tror ni att vi kan få se i Galaxy S5? och kommer Samsungs senaste tabbar med licensierade tillbehör, fusk i benchmark och regionslåsta telefoner att ställa till det för en lansering?

(Och ja, bilden ovan är en fantasiskiss utan koppling till hur S5 kan se ut)