Budgetmodell

Galaxy S5 mini läckt

Precis som tidigare år väntas Samsung släppa en mindre utgåva av sin toppmodell. Precis som tidigare år verkar det också bli en budgetlur.

Publicerad Uppdaterad

Antagligen har de flesta slutat hoppas vid det här laget, men det finns alltid en dröm om att Samsung (eller någon annan tillverkare för den delen) ska släppa en minimodell av sitt flaggskepp med ändå hyfsade specifikationer. Sony är de enda som faktiskt gjort det under senare år med Xperia Z1 Compact, medan ett modellnamn följt av ”mini” utan undantag innebär lägre specifikationer.

Nu har specifikationer på Galaxy S5 Mini läckt ut från Sammobile, vilka pekar på exakt samma trend. Galaxy S5 Mini ska vara begåvat med en Snapdragon 400-processor (konstigt nog inte årets modell alltså) med fyra processorkärnor, 1,5 gigabyte arbetsminne, Android 4.4 och kamera på åtta megapixel. Skärmen har skojats till något sedan S4 Mini med 1280 x 720 pixel i upplösning fördelat på en 4,5 tum stor Super Amoled-skärm. Hur det blir med vattentålighet, snabbfokus, pulsmätare eller några av de andra funktioner som den riktiga S5 har återstår att se, men vi gissar på att de uteblir.

Pris och lansering är ännu okänt. Bilden här ovan föreställer fjolårets Galaxy S4 Mini.