Ska lanseras nästa vecka

Galaxy S5 Zoom får namnet Galaxy K Zoom?

Samsung har bjudit in till ett lanseringsjippo i Singapore nästa vecka. På inbjudan går att läsa ”Kapture The Moment” - vilket har satt igång ryktena om en ny kameramobil.

Publicerad Uppdaterad

Sydkoreanska Samsung håller ett tempo som få andra tillverkare kan matcha. Nya toppmodellen Galaxy S5 dök nyligen upp i svenska butiker. Men nu flaggar Samsung för att man har något nytt av visa upp - vilket i sin tur kan röra sig om en Zoom-version (minns ni förra årets Galaxy S4 Zoom?) av Galaxy S5.

Tillverkaren har nyligen skickat ut en pressinbjudan till ett evenemang som den 29 april på Red Dot Design Museumi i Singapore.

Pressjippot har fått namnet ”Kapture The Moment”, och det i sin tur satt igång spekulationer om att Samsung planerar att visa upp en ny kameramobil. Kan det vara så att Samsung planerar att uppföljaren till Galaxy S4 Zoom istället ska bli den första telefonen i en helt ny K Zoom-serie?

Rykte: 20 megapixel - och 720p-skärm

Senaste ryktena om nya S5 Zoom - eller vad kameramobilen nu ska heta - är att telefonen ska vara begåvad med 10x optiskt zoom i kombination med en sensor på 20 megapixel. Vidare sägs telefonen få en 4,8 tumsdisplay i 720p-upplösning och en sexkärnig processor signerad Samsung själva.

Källa