Inga rapporter från Sverige ännu

Galaxy S6 börjar få Nougat i Europa

Strax efter att den blev allmänt tillgänglig till Galaxy S7 börjar nu även S6 få uppdateringen till Android 7.0 Nougat.

Publicerad Uppdaterad

Ännu har vi inte sett några rapporter om uppdaterade S6:or i Sverige (så om du har en S6 som just fått en systemuppdatering till Android 7.0 Nougat, skriv och kommentera!) men uppdateringen har siktats till Samsung Galaxy S6 och S6 Edge i Storbritannien, Schweiz, Tyskland och Italien. Vi har ännu inte hört om någon S6 Edge Plus som fått uppdateringen.

Nougat-uppdateringen till S6 verkar ge ungefär samma nyheter som till S7, det vill säga nytt användargränssnitt, Samsungs molnlagringstjänst, möjligheten att dela skärmen mellan två appar och den nya strömsparfunktionen som reducerar skärmens upplösning.

Ett frågetecken är förstås om S6 även får stöd för Samsung Pay med uppdateringen. Galaxy S7 fick ju den funktionen i Sverige i och med Nougatuppdateringen, men på Sverigelanseringen av Samsung Pay räknades S6 inte upp som en av de kompatibla mobilerna. På andra marknader där Samsung Pay lanserats kan emellertid S6 användas med tjänsten.

Om man å andra sidan planerar att aktivera Samsung Pay i Galaxy S6 i och med uppdateringen kan det göra att den kommer något senare hit än på andra marknader, då det är en funktion till som ska trimmas in och anpassas.

Källa