Annons

Förmodligen ingen killer app

”Galaxy S7” kan få Live Photos-liknande finess

Nokia, HTC och senast Apple. Nu kan Samsung bli nästa tillverkare att försöka locka användare med en funktion som spelar in video före och efter en stillbild.

Publicerad Uppdaterad

När Apple presenterade Iphone 6s och 6s Plus var en av nyheterna Live Photos, som kan beskrivas som en blandning mellan foto och video.

I praktiken fungerar finessen på så sätt att det spelas in några sekunder av video både innan och efter att du tagit en stillbild.

Låter det bekant? Det beror på att både Nokia och HTC sedan tidigare har lanserat liknande funktioner till sina telefoner.

Nu kommer förhandsuppgifter om att Samsung blir nästa företag att introducera en likartad teknik, tänkt att användas till den kommande toppmodell ”Galaxy S7”, skriver Android Geeks.

Tekniken ska i grund och botten fungera på samma sätt som exempelvis Apples, med undantaget att det saknas ljud i klippen. 

Samsung uppges ännu inte ha något färdigt namn på sin funktion, men det sägs att man överväger att kalla den ”Vivid Photo” eller ”Timeless Photo”.

Det talas också om att släppet av den nya fototekniken eventuellt kan dröja till efter att S7:an har lanserats.

I likhet med Samsung Pay, som dök upp efter att Galaxy S6 kommit ut, skulle funktionen i så fall kunna rullas ut med en framtida mjukvaruuppdatering.

Källa