Flera källor

Galaxy S8 åter fångad på bild

I år är det ovanligt många läckor från Samsung och de visar bolagets kommande flaggskepp Galaxy S8.

Publicerad Uppdaterad

Det saknas knappast rykten kring Galaxy S8, som enligt uppgift kommer att smygvisas på Mobile World Congress för att sedan få en regelrätt lansering senare i mars. Under de senaste dagarna har det dykt upp en hel del kring telefonens mått, lite olikt det vi sett tidigare. Här ska det röra sig om CAD-modeller (ritningar om vi ska förklara det kort) av såväl Galaxy S8 som Galaxy S8 Plus som läckt ut och som tolkats av lite olika källor.

Dels har vi en jämförelse mellan Galaxy S7, Galaxy Note 7 och Galaxy S8 som visar olika aspekter av telefonen. Kanske mest framträdande (eller minst snarare) är kamerapuckeln på baksidan av telefonen. I Galaxy S8 ska kameran enligt bilderna endast sticka ut 0,2 millimeter från baksidan, vilket kan jämföras med en millimeter hos S7.

Baserade på samma uppgifter är ett par renderingar av Galaxy S8 och Galaxy S8 Plus som visar hur de kan tänkas se ut i verkligheten. Här återfinns såväl den mer kantlösa skärmen (om än med en inte speciellt framträdande Edge-variant) som metallskal, hörlursplugg och laddning via USB-C (som enligt ryktena även kan användas för att skicka ut ett särskilt skrivbordsläge till en större skärm). Bredvid den inte speciellt utstickande kameran på baksidan återfinns fingeravtrycksläsaren.

En tredje bildkälla för dagen kommer från kinesiska Weibo och är inte baserade på några ritningar, utan påstås visa telefonen igång och ute i det vilda. Vissa uppgifter hävdar att bilden är fejkad dock. Samtidigt verkar formatet stämma någorlunda mot andra bildläckor. Så även om den är fejk ger den kanske en liten hint om hur det hela kan se ut i verkligheten?

Får läckorna dig att bli mer eller mindre sugen på Galaxy S8? Kommentarsfältet är ditt.