Klart, men ändå inte

Galaxy S8 har nästan fått stöd för Daydream

Daydream. Nu på Galaxy S8. Fast ändå inte.

Google lovade i maj att Samsungs Galaxy S8 skulle få stöd för VR-plattformen Daydream under sommaren. Nu har den amerikanska operatören T-Mobile rullat ut en uppdatering med stödet, som av okänd anledning dock inte har aktiverats.

Publicerad Uppdaterad

Vissa uttryckte besvikelse över att Samsungs high-end-telefon Galaxy S8 inte hade stöd för Googles VR-plattform Daydream direkt när den lanserades i slutet av april i år. Det handlar ändå om den mest avancerade smartphone-modellen på marknaden just nu, precis den typ av telefon som skulle klara de tuffa specifikationskraven för Daydream. Och i maj kom besked från Google om att saken var på gång. Man angav ”sommaren” som en aningen diffus tidsmarkör. Nu har den amerikanska mobiloperatören T-Mobile rullat ut en pushuppdatering av S8-enheterna i deras nät, som implementerar just stöd för Daydream. Av någon anledning har stödet dock inte aktiverats. 

Ger felmeddelande

I beskrivningen av T Mobile-uppdateringen står det bokstavligen att den innehåller ”Daydream Support”, men den som försöker ladda ned Daydream-mjukvaran möts av felmeddelandet ”En Daydream-redo telefon krävs”. Av allt att döma är det Google som helt enkelt inte färdigställt allt på sin sida. Daydream-plattformen ska ge bättre VR-upplevelser, då den drar nytta av telefonernas högre skärmupplösning och processorkraft, något som flera telefonmodeller helt enkelt inte räcker till för. I dagsläget är det enbart Moto Z, Moto Z Force och Huawei Pro 9 som har stöd för Daydream. 

Källa