Techläckaren Evan Blass är framme igen

”Galaxy S9 börjar säljas den 16 mars”

Samsung har redan bekräftat att man kommer att visa upp sin nya flaggskeppstelefon Galaxy S9 i samband med Mobile World Congress i Barcelona. Och nu kommer den notoriske techläckaren Evan Blass med uppgifter om exakta datum för både offentliggörandet och säljstarten.

Publicerad Uppdaterad

Redaktören och Twitterläckaren Evan Blass har väldigt sällan fel när han väl publicerar uppgifter från sina källor. Därför är det förstås extra intressant varje gång Blass kommer med nyheter som rör en ny telefonmodell. Den här gången handlar det om Galaxy S9 och S9 Plus, det vill säga Samsungs två kommande flaggskeppsenheter som den koreanska elektronikjätten redan avslöjat att man tänker presentera i samband med Mobile World Congress. 

Förbokningar från 1 mars

Blass hänvisar till en mellannivåchef hos en större skaltillverkare och hävdar att presentationen sker den 26 februari och att förbokningarna för båda telefonmodellerna öppnar den 1 mars. Försäljningen i butik drar sedan igång den 16 mars. Därmed är Samsung tillbaka på samma lanseringsschema som man använde 2016 när Galaxy S7 och S7 Edge släpptes. Även om det är Evan Blass som kommer med informationen så är det förstås vettigt att ta den med en nypa salt, eftersom det trots allt inte handlar om officiella datum som bekräftats av Samsung.