https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s9-och-s9-plus-mest-salda-telefonerna-i-april
565430
Nyheter
Siffror från Counterpoint

Galaxy S9 och S9 Plus mest sålda telefonerna i april

Det har snackats en hel del om hur bra Apples Iphone X sålt, trots de initiala rapporterna om att det gått trögt för Apple. Men nu kommer siffror från analysfirman Counterpoint som visar att både Galaxy S9 och S9+ sålde bättre under april månad.

Jo, Apples Iphone X har som bekant visat sig sälja ganska bra, trots allt. Men det är inte frågan om någon brutal dominans. Och med lanseringen av Galaxy S9 och S9 Plus så dröjde det inte länge innan Samsung snodde tillbaka positionen som både etta och tvåa, åtminstone att döma av de siffror som analysfirman Counterpoint nu kommit med för april månad. S9 och S9 Plus hade båda en global marknadsandel på 2,6 procent under april, vilket kan jämföras med Iphone X och Iphone 8 Plus som hade 2,3 procent vardera under samma period. 

Xiaomi kommer starkt

Det ska bland annat vara aggressiv prissättning och kampanjer som ligger bakom framgångarna för S9 och S9 Plus, inte minst på de nordamerikanska och asiatiska marknaderna. Och just Asien lär vara anledningen till att Xiaomi tar stora kliv framåt med sina enheter Redmi 5A och Redmi Note 5, som landar på plats 6 respektive 8 när det gäller globaka marknadsandelar i april.