Detaljer avslöjade på Geekbench

Galaxy S9 tycks bara få 4 GB arbetsminne

Man ska förvisso vara försiktig med att dra alltför stora växlar på benchmarktester långt innan ett produktsläpp. Men det är ändå värt att notera att Galaxy S9 Plus tycks ha dykt upp på Geekbench med endast 4 GB arbetsminne.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs nya flaggskeppsenheter Galaxy S9 och S9 Plus förväntas släppas tidigare än normalt 2018, vilket sannolikt innebär sent i februari (MWC i Barcelona, någon?) alternativt i början av mars. Om de uppgifterna stämmer så borde rimligtvis rykteskarusellen och de två enheternas silly season vara igång. Mot bakgrund av det är det inte någon större skräll att modellnamnet SM-G965 nu dykt upp på benchmarksajten Geekbench. För den intierade så är SM-G965 synonymt med Galaxy S9 Plus. Och om uppgifterna på Geekbench stämmer så tycks telefonen komma med förvånansvärt lite minne, närmare bestämt 4 GB RAM. 

Stämmer med tidigare uppgifter

Hur viktig mängden RAM-minne är kan förvisso diskuteras i all evighet. Frågar man Apple så räcker 3 GB alldeles utmärkt, medan andra tillverkare redan är uppe och nosar i trakterna kring 8 GB. Och även om tidigare rykten gjort gällande att S9 och S9 Plus skulle ha 4 GB arbetsminne, så hade vi nog ändå väntat oss en uppbumpning till åtminstone 6 GB. I övrigt är ganska lite känt om enheterna än så länge, förutom att de med största sannolikhet kommer att komma rustade med Exynos 9810-chipsets och att de kör Android 8.0 Oreo. 

Källa