Det sitter i handleden

Galaxy Watch 3 får stöd för gester, läckt redan nu i hands on-video

Utvecklingsverktyg avslöjar rörelseavläsning och säkerhetsfunktioner.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har på sätt och vis bekräftat att de kommer att lansera en ny smartklocka, troligtvis på företagets "Unpacking"-evenemang den 5 augusti. Rimligen kommer den att heta Galaxy Watch 3 och dess app finns redan tillgänglig i Apple App Store and Google Play Store. Detta har inneburit att utvecklare har lyckats ta reda på en del av funktioner som kommer att finnas i den nya klockan.

Den kommer bland annat att ha stöd för handrörelser. Du kommer till exempel att kunna svara i telefonen genom att stänga och öppna handen, eller skaka på handen om du inte vill ta samtalet. Handruskningen kan även användas för att stänga av larm.

När telefonens kamera-app är aktiv kan klockan användas som fjärrkontroll och du kan ta en bild genom att stänga och öppna handen.

Falldetektering

Den innehåller även en säkerhetsfunktion för bäraren - om den registrerar ett fall kommer klockan att ringa i en minut för att påkalla uppmärksamheten. Om det inte händer något under den tiden kommer den att skicka ett nödmeddelande som innehåller din position samt ett röstmeddelande till dina nödkontakter. Det går även att programmera klockan att ringa ett automatiskt nödsamtal. De här funktionerna är vi bekanta med sedan tidigare i Apple Watch.

Mer, och officiell information, lär komma den 5 augusti. Nedan finns en video på klockan som redan läckt, trots att klockan inte lanserats ännu.