Senaste nyheterna som piffar up

Galaxy Watch 4 får nya funktioner i uppdatering

Samsung har släppt en uppdatering till sin smartklocka med lite nytt och lite förbättrat.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har släppt en uppdatering till Galaxy Watch 4 där mycket av det nya kretsar kring urtavlor. Först och främst omfattar det fyra stycken helt nya urtavlor: Basic Dashboard, Info Brick, Live Wallpaper och Weather Center. Basic Dashboard är den minst temainspirerade med tid samt plats för fyra ytterligare informationsplatser. Info Brick kretsar kring hälsa och att uppnå uppsatta mål, Live Wallpaper hämtar inspiration från det som visas på telefonen, medan Weather Center koncentrerar sig på väder med matchande animationer.

Även en del av de befintliga urtavlorna har uppdaterats, My Photo+ har till exempel fått stöd för animerade GIF:ar, och Steps Challenge har fått mer livfulla animationer.

Allting handlar dock inte om urtavlor. Klockan har även fått stöd för nya handrörelser som kan användas för att styra klockan och exempelvis starta appar. Även funktionen som känner av om användaren ramlar omkull har uppdaterats så att känsligheten kan justeras att reagera även om användaren står still när fallet inträffar. Den kan också skicka ut ett larm till upp till fyra förvalda kontakter.

Uppdateringen är redan släppt i Sydkorea och är även på gång att rullas ut på fler marknader.