https://www.mobil.se/nyheter/garmin-far-spotify-stod-offline
565988
Nyheter
Offline-musik utan mobilen

Garmin får Spotify-stöd offline

Garmins klockor börjar nu få det musikstöd vi gått och hoppats på.

Ett av argumenten för sportklockor är att man kan koppla ihop dem med ett bluetooth-headset och lyssna på musik samtidigt som man lämnar telefonen hemma på löprundan. Enligt en läsarenkät är det dock bara tre procent av Mobils läsare som föredrar att ladda ner musikfiler till sina mobila enheter för musiklyssning. 73 procent använder Spotify, och det man vill ha är förstås möjligheten att spara spellistor i Spotify för offlinelyssning på klockan.

Det får vi nu också, i alla fall om man har Garmins toppmodell Fenix 5 Plus, som nu alltså får stöd för offlinemusik med Spotify. Garmins klockor har faktiskt haft stöd för offlinelyssning av streamad musik ett tag, men då har det varit med smalare tjänster, som Deezer och Iheartradio.

Dessa tjänster finns inte bara till Fenix 5 Plus, utan även modellerna Vivoactive 3 Music och Forerunner 645. Garmin har i dagsläget inte sagt något om Spotify kommer till dessa lite mer plånboksvänliga modeller, men vi kan hoppas att så blir fallet. I vilket fall kan vi nog utgå från att Fenix 5 Plus inte blir den enda Garmin-modellen med Spotify-stöd framöver.

Källa