Upp och hoppa, ungar

Garmin lanserar nytt smartarmband för barn

Garmins nya Vivofit JR 3 ska både vara underhållande för barnen och till nytta för föräldrarna.

Publicerad Uppdaterad

Garmin lanserar en ny version av sitt smartarmband för barn. Vivofit JR 3 har en mer klockliknande form än tidigare. Smartarmbandet registrerar bland annat steg, sömn och rekommenderade dagliga aktiva minuter. Barnets aktivitet låser upp framsteg i det som kallas Garmin World Tour vilket ska locka barnen till aktiviteter. Belöningarna kan till exempel handla om att barnen tillsammans med sina föräldrar kan besöka nya virtuella platser och lägga in foton som visas när barnen besöker platser där de har varit tidigare. Dessutom kan hela familjen kan tävla mot varandra i stegutmaningen Toe-to-Toe.

Vívofit JR 3 är även ett hjälpmedel för föräldrar som enkelt exempelvis kan se barnens aktivitet och hur de sover, vilket kan göra det lättare att se när man behöver dra ned på skärmtider och anpassa läggningstid. Föräldrar kan även tilldela och schemalägga aviseringar som visas som ikoner på skärmen, så att även barn som inte kan läsa ännu vet vad som behöver göras. Dessa uppgifter kan läggas in så att de återkommer veckovis eller dagligen för att på så vis lära barnen rutiner och ansvar. Barnen blir belönade med virtuella mynt som de kan lösa in mot förutbestämda belöningar. 

Vivofit JR 3 har en batteritid på upp till ett år och har en design som enligt Garmin gör den barntålig och vattentålig. Den finns tillgänglig nu med ett riktpris på 1099 kronor.