Lite mindre, lika mycket smart

Garmin lanserar smartklocka för kvinnor

Nya smartklockan Garmin Lily vänder sig till kvinnor både i fråga om form och funktion.

Publicerad Uppdaterad

Garmin lanserar den nya smartklockan Lily som enligt företaget är "Designad av kvinnor, för kvinnor". Det speglar sig bland annat i att den har en lite boett för att passa smalare handleder, urtavlan är 34 millimeter. Urtavlorna är mönstrade med en monokrom pekskärm som döljs då den inte används. Lily finns i två primära varianter - Lily Classic har läderband med boett och hårdvara i rostfritt stål, medan Lily Sport har silikonarmband med boett och hårdvara i aluminium.

Det är inte bara designen som vänder sig främst till kvinnor utan har även funktioner för samma målgrupp, bland annat i form av menstruationscykelregistrering och den nyligen lanserade graviditetskalendern. Dessutom har den även registrering av mer generella hälsoaspekter som mätning av andning, stress, puls, sömn och stegräkning. Samtidigt har den även Garmins breda utbud av träningsfunktioner för bland annat löpning, yoga och pilates. 

Kopplad till en mobiltelefon synkroniseras all statistik med Garmin Connect, plus att Lily även kan visa smarta aviseringar från telefonen. Lily har även spårningsfunktionen Smarttrack så att bäraren i realtid skicka sin position till utvalda kontakter som en säkerhetsåtgärd.

Batteritiden ska enligt Garmin ligga på fem dagar. Lily finns tillgänglig nu med ett rekommenderat pris på 2999 kronor för Classic-versionen och 2399 kronor för Sport-versionen.